fbpx

Lentetips en Paastips.. De lente begint officieel 20 maart, maar we hebben al een aantal mooie zonnige dagen achter de rug. En ondanks dat corona nog niet zo ver van ons weg is dan verwacht, moeten we er het beste van maken. Kijk vooral naar wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Hieronder wat inspiratie om jouw (zonnige) dagen door te komen:

  1. Tuinieren

Behalve dat je er vrolijk van wordt als je tuin er weer mooi bij ligt, kun je ook lekker bezig zijn. Maai het gras, haal het onkruid uit de tuin, werk aan je moestuintje of maak de tegels mooi schoon met de hogedrukreiniger. Een leuke activiteit om bezig te zijn en ook nog eens een goede workout!

2. Buiten sporten

Het is ontzettend koud geweest de afgelopen weken, maar nu het mooier weer begint te worden, heb je eigenlijk geen smoes meer om niet buiten te gaan sporten. Koop wat simpele attributen, zoals deze weerstandsbanden, kettlebel of sportmat. Verder heb je veel sportparken in de omgeving waar je de klimrekken kan gebruiken die er hangen, zoals de ‘monkey bars’. Hieronder een aantal oefeningen die je kan uitvoeren zonder sportattributen:

3. Achterstallige klusjes

Er zijn altijd achterstallige klusjes. Nú is het moment om deze van jouw lijstje af te kunnen strepen. Heb jij bijvoorbeeld al heel lang op de planning om dat oude kastje te schuren en te verven? Doen! Zet het kastje op bescherming buiten en aan de slag. Wil jij de schutting een nieuw kleurtje geven? Doen! Als jouw to-do lijstje met klusjes kleiner wordt, voel je jezelf beter.

4. Picknicken

De terrassen zijn nog niet open en de restaurants zijn alleen open voor afhalen. Ook hier geldt weer: je moet er zelf iets van maken. Bij mooi weer: neem een kleedje/hamamdoek mee naar het dichtstbijzijnde (leuke) park, neem een koelbox mee, speakertje mee en haal allemaal lekkere hapjes en drankjes. Heb je geen zin om zelf eten/hapjes voor te bereiden? Haal bij de lokale ondernemer jouw borrelbox of maaltijd en eet deze in het park op. Succes gegarandeerd! Mocht je graag bezig blijven, kun je ook nog een leuk spel meenemen.

5. Combinatie actief + eten 

Er worden gedurende het voorjaar, ondanks corona, leuke activiteiten georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is actief culinair. Je ontvangt een wandel- of fietsroute, een tas met lekkers en de route komt langs meerder horecabedrijven waar jij iets culinairs af kan halen. Steun hiermee ook je lokale ondernemer en je hebt een super toffe dag!

6. Ontdek de lekkerste barbecue recepten

Het wordt langzaamaan barbecue weer. Misschien is het leuk om eens wat anders voor jouw gezin of partner te kunnen bereiden op de barbecue. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar ga je, als je het leuk vind, eens verdiepen in recepten voor de barbecue. Als het dadelijk allemaal weer kan, steel jij compleet de show bij jouw gasten! Kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor inspiratie of voor simpele recepten klik je hier .

7. Doe mee aan een online wandel/sport evenement

Dit klinkt heel suf, maar er worden veel online wandelevenementen georganiseerd. Je kiest een afstand, steunt hierbij vaak het goede doel en je krijgt daadwerkelijk een medaille als je mee hebt gedaan. Met jouw deelname heb je ook echt een doel en dit is een goede reden om eens met die vriend of vriendin te gaan wandelen en álles te bespreken.

8. Doe een (online) cocktailworkshop 

Er zijn veel cocktailondernemers die op dit moment geen inkomsten hebben. De meeste van hen bieden cocktailboxen aan en die komen zij vaak nog bezorgen ook. Sommige leveren kant en klare cocktails, andere leveren ook boxen voor het maken van jouw eigen cocktails. Een goed voorbeeld hiervan is Cocktailmoves.

9. Leer iets wat je altijd al graag wilde leren

Heb jij altijd al Spaans willen spreken? Heb jij altijd al willen leren pokeren? Dit is je kans! Je hebt nu de tijd en online is tegenwoordig álles te vinden. Mocht dit voor jou niet genoeg zijn, kun je uiteraard nog ‘hulp’ kopen in de vorm van boeken of lesmateriaal. Go for it!

10. Zwijmel alvast weg bij de mooiste vakantiebestemmingen

Ondanks dat we voorlopig nog niet kunnen gaan, kunnen we wel vast dromen over onze volgende vakantiebestemming. Of dit nu in Nederland is, in Europa of buiten Europa, hierover nadenken maakt je blij. En dat is nu precies wat je nodig hebt! En om toch in de sfeer te komen: organiseer een Mexicaanse avond voor jullie samen als je van plan bent naar Mexico (inclusief de bijpassende drankjes, het lekkere eten en de muziek) of doe een salsa tutorial als je naar Spanje wil gaan.

Nog even volhouden!

Alvast inspiratie nodig voor je eerstvolgende personeelsborrel, jubileum of ander evenement? Kijk hier alvast even rond! Nog interesse in meer blogs? Lees hier over een leuke activiteit voor de avond en hier voor de beste openingszinnen.